איך מתנהלים עם פיצויי נזקי גוף בגירושין

איך מתנהלים עם פיצויי נזקי גוף בגירושין

תחום הפיצויים מנזקי גוף הינו רחב מאוד וכולל מקרים ומצבים רבים ומגוונים. העיקרון שחשוב להבין בנושא, הוא שכאשר אדם מסוים נפגע בגופו עקב תאונת דרכים, נפילה במקום העבודה, החלקה על רצפה רטובה או בכל דרך אחרת – הוא יכול להגיש תביעה בגין נזק זמני או תמידי שנגרם לגופו ולקבל פיצויים. כמובן שהדרך לקבלת הפיצויים לרוב איננה קצרה ותלויה בנסיבות כל מקרה לגופו, אך סיוע מעורך דין מקצועי שיצליח להוכיח את הקשר שבין הפגיעה הגופנית לתאונה יכול בהחלט להעלות את הסיכויים לזכייה בתביעה. אך מה קורה לאדם שמקבל פיצויים ונמצא בהליך גירושין? האם סכום הפיצויים החודשי יחולק שווה בשווה? ומה קורה כאשר הפיצויים היו בדמות מענק חד-פעמי? כל התשובות ועוד במאמר הבא.

מהם כספי פיצויים עקב נזקי גוף?

בתוך תחום נזקי הגוף, נכללים מגוון רחב מאוד של אירועים ומצבים בהם יכולה להתרחש התאונה, הנפילה או הפציעה שבגינה נוצרו הנזקים לגוף. תביעת הפיצויים בגין נזקי הגוף, מתייחסת לתביעה שמוגשת כנגד הגורם שאחראי על המקום ו\או על הסיבה שבגינה קרה המקרה. בין האירועים שיכולים להוביל לתביעות פיצויים בגין נזקי גוף, נוכל למצוא למשל:

  • תאונות (תאונות עבודה, אישיות, דרכים וכו')
  • נפילות במקומות שונים
  • מחלות
  • רשלנות רפואית
  • הרינות ולידות

המטרה של כספי הפיצויים היא לעזור בשיקום של הנפגע וכן לעזור לו לחזור למוטב בצורה מהירה וקלה יותר. את הפיצויים ואת התביעה ניתן להגיש לביטוח לאומי, לחברות הביטוח הפרטיות, למשרד הביטחון או לכל גוף אחר שמבטח אתכם בתחום. עם זאת ולמרות עצם קיום הביטוח, השגת כספי הפיצויים איננה משימה קלה כלל ועל מנת לעמוד בה תצטרכו את שירותיו של עורך דין לענייני נזקי גוף.

למי פונים בכדי להתייעץ ולבדוק האם מגיע פיצוי כספי?

הנזקים שיכולים להיגרם בעקבות התאונה, יכולים לצאת ממסגרת הפגיעות הפיזיות בגוף ולהוות גם פגיעה נפשית שהשפעתה גדולה לא פחות ולעיתים אף יותר מזו הפיזית.

תוסיפו לכך את איבוד היכולת לעבוד במצבים מסוימים, את ההוצאות הכספיות בעקבות המקרה והטיפולים הרפואיים ואת הכאבים עצמם – ותקבלו לבסוף התמודדות שיכולה להיות קשה לכל אחד ואחד מאיתנו.

אחד מהדברים שיכולים לעודד ולו במעט את האנשים שנמצאים במצבים אלו ומתמודדים עם הבעיות והכאבים, הוא פיצוי כספי הולם. נכון, הכסף איננו ערובה לבריאות הגוף ויש דברים חשובים ממנו בהרבה, אך למרות זאת ובעקבות המצבים הכלכליים אליהם נקלעים אנשים רבים שנמצאים במצבים אלו, פיצוי כספי תמיד יכול לעזור, לעודד ולשפר במעט את המצב.

בכדי להצליח להשיג את כספי הפיצויים ולהוכיח את פרטי המקרה, יש צורך לפנות לגורם מקצועי שיוכל לעזור לכם בנושא – עורך דין לענייני נזקי גוף. למעשה, הפנייה אליו חשובה לא רק בניסיון לקבלת הפיצויים, אלא בבניית תיק התביעה מלכתחילה ובהבנת הכדאיות של הגשת תביעה בהתאם לנסיבות המקרה ויכולת ההוכחה.

האם הפיצויים בגין נזקי גוף מתחלקים בין בני הזוג במסגרת הליך גירושין?

החוק ליחסי ממון בין בני זוג בישראל מתייחס באופן מפורש למה בדיוק מחולק במסגרת הליכי גירושין ומה לא. הנחת היסוד היא שכל סכום כסף או נכס שנצבר או נרכש במהלך חיי הנישואין על ידי אחד מבני הזוג, הרי הוא משותף לשניהם. זה כולל כמובן כספים ונכסים אך גם קרנות השתלמות, ביטוחי מנהלים, קופות גמל ואף זכויות סוציאליות במקרים מסוימים.

עם זאת, החוק בנושא מספק גם החרגה ברורה שמנוסחת בסעיף 5(א')(2) בצורה הבאה – "גימלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחר מבני הזוג בשל נזק גוף או מוות."

סעיף זה מלמד אותנו למעשה שפיצויים שהתקבלו בעקבות נזקי גוף, אינם מחולקים בהליך גירושין ונשארים במלואם אצל הצד שגופו ניזוק במקור.

מהו הרציונל העומד מאחורי אי-חלוקת הפיצויים בגין נזקי גוף בגירושין?

מאחורי הרעיון של אי-חלוקת כספי הפיצויים עקב נזקי גוף בגירושין, עומד שיקול ברור – אותו סכום כספי עוזר בפועל לאותו אדם שנפגע לחזור למוטב ולשקם את מצבו ברמה היום-יומית. אנשים רבים סובלים מנכות קבועה ואותם פיצויים עוזרים להם לנהל אורח חיים ראוי, בלי קשר לסטטוס הזוגי שלהם.

יחד עם זאת, תחום זה מתאפיין בהרבה אזורים אפורים ולכן ההמלצה הגדולה ביותר בנושא, היא להיעזר בייעוץ, ליווי וייצוג של עורך דין לענייני נזקי גוף.